Friss topikok

Hogyan olvasd

Itt egy rövid szándéknyilatkozat arról, hogy mit szeretnék csinálni ezzel a bloggal.

Címkék

Egy másik üvöltés

kakukkbanner.png

12.
december

Alap

yojimbo  |  Szólj hozzá!

A blogról, okáról, szabályairól:

Miért: a világnak bizonyára nem egy tízezredik blogra van szüksége, nekem viszont lehet, hogy igen. Segít naplózni az engem foglalkoztató témákat, és a róluk alkotott véleményeimet (és azt, hogy ez hogyan változik). Azért nyilvánosan, mert ez rávesz arra, hogy véleményeimet újragondoljam és vitázzak. Azt is eredményesnek tartom, ha másokat is véleményeik újragondolására késztetek ezzel.

Kinek: természesen mindenkinek, aki olvassa, de reálisan nézve a helyzetet, ismerőseimnek szánom, és kóbor blogolóknak, akik idetévednek. Nem is törekszem megmondó-moguli státuszt elérni, ezek az írások csupán gondolataim kivetítései egy körrel kijjebb.

Miről: olyan dilemmákról, konfliktusokról, kérdésekről és felismerésekről, amelyekről úgy érzem, hogy nem csak rám érvényesek.

Miért e név: azért, mert az itt megosztott posztok vélemények lesznek, nem megmondott igazságok. A segglyuk olyan figyelmeztetés, ami emlékeztetni próbál erre. Törekszem továbbá arra, hogy amennyiben nem tudok valamit, kérdések formájában fogalmazzam meg a gondolataimat állítások helyett. Azt is bevallom mindenek előtt, hogy számtalan dolgot nem tudok. Nem ismerek álláspontokat, máshol, máskor már kifejtett gondolatmeneteket, vagy azokat a szerzőket, filozófusokat, tudósokat, politikusokat, akik ezeket levezették. Nem értek egy tudományhoz sem, viszont felismerem, hogy számos dolog, amiről nap mint nap magabiztosan beszélünk és axiómaként kezelt állításokat dobálunk róluk, valójában tudomány, s mint ilyen, tudományos érveket és alátámasztásokat kíván. Ezek ellenére, ha valamit mégis határozottan mondok, akkor igyekszem a tényszerű állítások ösvényén maradni, és érvelésemet átláthatóvá, érthetővé tenni. Mivel mindenkinek van véleménye, szívesen látom a kommenteket a blogon, szívesen szállok vitába, amennyiben értelmét látom ennek, azaz a beszélgetésből kihozható valami hasznos konklúzió. Nem fogok semmit törölni, bár nem garantálom, hogy minden segglyukra kíváncsi leszek.

Meglátjuk, mennyire sikerül tartanom magam mindehhez.

Címkék: alapok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://segglyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr845688972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása