Friss topikok

Hogyan olvasd

Itt egy rövid szándéknyilatkozat arról, hogy mit szeretnék csinálni ezzel a bloggal.

Címkék

Egy másik üvöltés

kakukkbanner.png

Öt évvel ezelőtt még nem is tudtad, hogy az életed minden baját a menekültek okozzák. Azt, hogy nincs meló, vagy ha van, rosszul fizet, hogy nincs biztonság, meg nem tudod, hogy a gyerekek mit csinálnak meg mi lesz belőlük, miben lehet hinni és miben nem. Akkor még úgy volt, hogy a cigányok, meg a zsidók. De most majd a Fidesz meg a Jobbik elmondja neked, hogy bizony a bevándorlók, menekültek, azok hozzák a problémát, a betegségeket, a veszélyt, a terrorizmust meg mindent.

Ez a duma ugye nekik jó, két szembetűnő okból. A Fidesznek (tág értelemben véve, az összes gazdasági játékossal együtt) munkaerő kell, egyrészt az általuk birtokolt iparba, másrészt meg a külföldi tőkének, akit Magyarországra akarnak csábítani, és itt tartani. A bevándorlókkal nagyon nem tudnak vagy nem akarnak mit kezdeni (ők úgyis mennek tovább nyugatra). De te milyen büszkén és öntudatosan fogod csinálni a szar melót az opelnak, a suzukinak, audinak, mercinek, cba-nak, közgépnek, hogy mit képzel az a büdös paki, még ezt is elvenné tőled. "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját, amivel nekünk, "nemzeti" tőkéseknek és a multinacionális tőkének dolgoznak és szívnak, mint a torkosborz."

Másfelől pedig az ingadozó politikai támogatást is meg lehet erősíteni ezzel. Öt éve még fogalmad se volt arról, hogy a "gazdasági bevándorlók" a véredre szomjaznak, pedig a globális ki/bevándorlás egy marha hosszú sztori, és nyilvánvalóan nem most tojta a tyúk. De most pont kapóra jön a riogatás, mert ha erről beszélünk, akkor nem arról van szó, hogy a felülről irányított kiszorítási és felhalmozási játszmában miként szipolyoznak ki és veszik el azt is, amit sikerült megszerezned, vagy éppen tesznek takaréklángra lassan megdögölni, ha nincs rád szükség. Ha a gazdasági bevándorlókat meg a terrorizmust nyomatjuk, akkor talán sikerül elhitetnünk veled, hogy tényleg az a seregnyi szakadt éhező barna meg fekete ember jelent számodra veszélyt, és nem az a másik öltönyös, aki a nyakadban ül. Ha sikerül ezt lenyomni a torkodon, akkor megkérnek, hogy támogasd a nemzetmentő erőt (legyen ez a Fidesz, legyen ez a Jobbik), és akkor hátha lehet jó kis szavazatokat nyerni rajta.

Közben a másik tábor annyival tud előállni, hogy "a menekültek jók a gazdaságnak", vagyis hogy ugye milyen jó, hogy jön ez a csomó prolinál is prolibb ember, mert elvégzik a legaljább és legmocskosabb melókat nyomott bérért. Kábé mint a magyar mosogató Londonban. Azt mondja neked, aki ugye nem foglalkoztatsz senkit meg jól menő vállalkozásod sincsen, hogy örülj, mert itt az olcsó bevándorló munkaerő. Ja, jó. A másik amit lehet hallani, hogy "szeresd a migránsokat." Hogy mit szeress rajtuk? Passz. Öt évvel ezelőtt még nem kellett szeretni a migránsokat. De ha most ezzel lehet szimbolikusan szembehelyezkedni a kormánnyal, akkor ezzel lehet. Elmondják, hogy a migránsok cukik, meg európai értékek meg mit tudom én. Aztán ebből vagy lesznek szavazatok, vagy nem. Vagy éppen ezeknek az üzeneteknek a hirdetői meg tudják erősíteni az identitásukat, mint szociálisan érzékeny és elkötelezett állampolgárok.

Ezek a helyi magyar erők, akiknek bármekkora hangjuk is van a kérdésben a saját helyi ügyeikre használják a kérdést. Mindeközben persze nem mi vagyunk a fő tényezők. Azok a régiók, ahol újra és újra elképzelhetetlen méretű embertömegek kerülnek kilátástalan helyzetbe, évszázadok óta nyugat-európai és amerikai gyarmatosítás, lerablás és függésbe taszítás nyomán olyanok, amilyenek. A migráció fő oka az, hogy ezek a gyarmatosító erők élhetetlen világot alkotnak jó távol maguktól, amin aztán élősködnek. Ezért menekülnek el otthonaikból, hazájukból olyan sokan. Ennek a gyarmatosításnak mi nem vagyunk haszonélvezői, a hazai tőkések és a politikusok sem igazán (olyanokat leszámítva, mint a közel-keleti érdekeltségű MOL - de neked MOL-részvényed sincsen). Ami azt illeti, mi amolyan belső gyarmatai vagyunk Európának, szintén függő viszonyban élünk, csak nem olyan kiélezettben, mint Szíria vagy Algíria. De itt mégsem az hangzik el, hogy a nyugati hatalmak ne indítsanak további inváziós háborúkat, a titkosszolgálatok ne szítsanak káoszt, ne támogassanak diktatórikus erőket az olajért cserébe - és ha már komplett népek generációit hajtották nyomorba, akkor az összeharácsolt vagyonból ugyan oldják meg szépen a bevándorlók szükségét ahelyett, hogy a tengerbe fojtanák őket. És ha már ennél a témánál tartunk, akkor nekünk. kelet-európaiaknak is lenne pár kérdésünk. Nem ez hangzik el, mert a Magyarország politikai és gazdasági hatalommal bíró erőinek történetesen és pillanatnyilag nem ez az érdeke, és azokat akiknek van hozzáférése a tömegmédiához, szintén más logika hajtja.

De neked ettől még nem kell beszállni mezítlábas bakaként a keresztes háborúba, legfőképpen azért, mert ha jobban megnézed, semmi érdeked nem fűződik hozzá, sőt. Öt évvel ezelőtt még nem is tudtad, hogy a bevándorlók meg a terrorizmus a te legnagyobb problémád. Pedig akkor már minden amerikai fejébe jól beleverték ezt.

5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://segglyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr537523838

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A házhoz menő probléma 2015.06.07. 13:35:45

Az van, hogy házhoz megy a probléma. A felzárkózási, a leszivárgási ígéretekre néhány százmillió ember ráunt, és egyre többen közülük jobb híján arra jutottak, hogy kezükbe veszik a dolgot, felszivárognak és így próbálnak meg felzárkózni. Ez érthető mó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilágyi Imre 2015.06.07. 13:53:36

Azt hiszem, most jött el az a pillanat, amikor elhülyülésed nyilvánvalóvá vált.
Egészségedre elvtárs, a segglyukkal együtt.
Pá.

Halálosztó Babgulyás 2015.06.07. 14:36:44

@Szilágyi Imre: Menj, ragasszad a plakátjaidat. Azon nem kell sokat agyalni.

maroz 2015.06.07. 15:29:33

@Szilágyi Imre: Imre, mi, olvasók abból tudnánk tanulni, ha türelmesen elmagyaráznád nekünk, hogy miben téved a szerző. Eltekintve attól, hogy kemény jelzőket használ mintha mégiscsak igaza lenne, így ha nem fejted ki, hogy szerinted miben és miért nincs, akkor sajnos mi sem tudunk elgondolkodni rajta, hogy akkor most mi is az, ami közelebb áll az igazsághoz...

Alonee 2015.06.07. 17:08:53

Ízig vérig jó írás. Tanítanám.

Halálosztó Babgulyás 2015.06.14. 13:45:58

@maroz: Ez a szilágyi szerintem az a tipikus cöfös trollféleség, aki a hitelesség látszatára adva valakinek a teljes nevével jelenik meg itt. Komolytalan, hitvány szar az ilyen. :)
süti beállítások módosítása